Máme otevřeno 9 - 17 hod, SO 9 - 11 hod

Vaření

Vaření je důležitou součástí každé rodiny. U mne je to navíc spojené s testováním potravin, koření a dalších produktů, které Naturela nabízí. Výsledkem jsou různé pokrmy, které včetně receptů sdílím na Facebookové skupině a Instagramu Naturely. Na některé z nich se můžete podívat i zde.   


Video na Instagramu


Špenát s kuřecím masem a noky 

"Dnes udělám špenát."
"Špenát? Proč špenát?"
"Je jaro, tak nám to zelený prospěje"
Překvapením bylo, že to nebude klasika, ale
Noky s kuřecím a špenátem.
Navíc, ....noky bez lepku a smetana rostlinná (nikdo nic nepoznal), slova chvály byly pro mé kuchařské ego zadostiučinění.
Jak na to?

Na asi 5 - 6 porcí:
Kilo kuřecích prsou nebo stehenních řízků
3 cibule
5 česneků
Sůl
Koření Sluneční polibek od Sonnentoru, dodá famózní chuť. 
Smetana rostlinná (nebo normální či bez laktozy, kdo může).
5 žampiónů
Ghí
1,5 sáčku noků (právě včera přisly čerstvé bez lepku ve zboží).

Na ghí dáme na hrubo cibuli, pak necháme mírně opéct masové kousky, přidám česnek, koření od Sonnentoru vrchovatou lžičku, sůl. Restujeme a přidáme na plátky žampiony. Mírně podlijeme vodou, asi jen půl deci.
Mezi tím si uvaříme noky. Od vsypání noků do vody, stačí 2 min, než vyplavou, hned slujeme. Maso se mezi tím udělalo, vsypeme hooooodně špenátu zbaveného stonků. Hned zamícháme, španát se začne zmenšovat, takže se množství nebojte. Podle intuice popř.ještě přidáme. Vlijeme 2dcl smetany a necháme všechny chutě propojit. Pokud je potřeba, přidáme vodu (půl deci) a lehce necháme zredukovat, ať to není řídké. Vodu a smetanu přidávám od oka, podle pocitu. Nakonec vmícháme noky a necháme ještě 5min vše propojit.
Hotovo.
Rychlé, chutné, teplé, jarní, zelené.
Sůl, koření, smetanu, noky, ghí, koupíte ve Vaší Naturele.
Dobrou chuť.


POHANKA S TOFU A KARI 

Zima, zima.....
A protože je zima, je dobré i v únoru se stále zahřívat stravou. Prospějeme tím i ledvinám, kterým patří právě únor a měli bychom jim věnovat zvýšenou péči.
Pohanka je sice specifická chutí i vůní, ale ne natolik, aby nás odradila. My máme pohanku rádi a používám ráda mouku, třeba na palačinky.
A proč pohanka? Pohanka celkově posiluje organismus. Léčebný účinek pohanky spočívá zejména v obsaženém rutinu, který je vynikající na léčbu všech druhů cévních potíží. Zvyšuje pružnost cév, hojí křečové žíly, hemoroidy. Snižuje krevní tlak, hladinu krevního cholesterolu, má detoxikační účinky. Pohanka obsahuje rutin, vitaminy B, E, prvky železo, fosfor, měď, draslík, zinek, mangan, bílkoviny, organické kyseliny. Zkrátka dostupná superpotravina.
A dnes jsem uvařila.
POHANKU S TOFU A KARI
Na 2 porce:
Půl hrnku pohanky propláchnu a dám vařit s vodou v poměru 1:2. Uvařena je za cca 15min.
Na pánev dám 1/2 větší cibule na jemno na ghí, po zarestování 2 stroužky česneku, 4 žampiony na drobno, 1 tofu zeleninové na kostičky (může být i maso pro masové oblíbence). Posypu kari, solí a lehce zarestuji, přidám půlku červené a zelené papriky na kostičky. Nechám prohřát a hlídám, aby se to nepřipeklo, popř. dám cca 0,5 deci vody, která se během chvilky vypaří. Pak přidám hotovou pohanku a vše pomíchám.
Hotovo. Na dozdobení naše oblíbené microgreens od BaxantGreens - microgreens.
Dejte šanci pohance.
Koupíte ve Vaší Naturele